Voliniku poole pöördub rohkem puudega inimesi

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper
Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper Foto: Tairo Lutter

Võrdõigusvolinikule on selle aasta kaheksa kuu jooksul esitatud ebavõrdse kohtlemise kohta 119 kaebust. Kõige enam on inimestel muresid soolise diskrimineerimisega, kuid võrreldes eelmise aastaga on voliniku poole nõu ja abi saamiseks pöördunud rohkem puudega inimesi.

«Mul on hea meel, et puudega inimesed teavad ja julgevad oma probleemidega varasemast rohkem voliniku juurde tulla. See on oluline, sest käivituv töövõimereform  paneb puudega inimestele palju ootusi tööturu konkurentsis hakkama saamisel, mistõttu tuleb tähelepanukult jälgida, et puudega töötajate ja tööotsijate võrdne kohtlemine ja õigused oleksid selles protsessis kaitstud,» sõnas võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper. 

Varasemast enam on sel aastal esitatud ka kaebusi, milles inimene leiab, et teda on töösuhetes ebavõrdselt koheldud tema vanuse tõttu.

Pöördujate seas oli 62 naist, 42 meest, kolm inimest jäi anonüümseks ning voliniku poole pöördus ka 12 juriidilist isikut. Kui vaadata pöördumiste põhjuseid valdkonniti, siis üle poolte juhtumite korral on küsimus puudutanud töövaldkonda, millele järgneb kaupade ja teenuste kättesaadavus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles