Valga kooliarst: kambavaim tekkis lastel, kes vaktsiini ei saanud

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastearst Aasa Põder kureerib kõiki Valga linna koole
Lastearst Aasa Põder kureerib kõiki Valga linna koole Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga koolide arst Aasa Põder ütles Postimehele, et eile haiglasse viidud lapsed halba enesetunnet tõenäoliselt  ei teeselnud.

«Loomulikult on selles eas lastel kombeks naljade ja veidrustega kaasa minna,» ütles 25 aastat lastega tegelenud Põder, «ent tõsise tervisehäda ees on neil ikkagi kartused ja hirm ning seda matkida ei julgeta.»

Nõnda tundus talle ka eilse põhjal: «Need, kellel oli tõsiselt halb kurtsid üksteisest erinevaid kaebusi. Küll aga tekkis kambavaim nende laste seas, kes üldse vaktsiini ei saanud – läbi naeru teeseldi halba enesetunnet ja lollitati niisama.»

Kooliarsti sõnul jäid mõned lapsed täna koolist koju, et eilsest juhtumist toibuda. Arst lisas, et allergiad ja vaktsiini pikemaajalised kõrvaltoimed ei pruugi veel avaldunud olla, mistõttu on eilse juhtunu põhjuseid veel vara kinnitada.

Eile Valga põhikoolis tehtud vaktsineerimine leetrite, mumpsi ja punetiste vastu Priorix-nimelise vaktsiiniga tekitas kuuel lapsel halva enesetunde, mille tulemusel viidi neli õpilast haiglasse. Eile õhtul said lapsed haiglast koju ning rohkem kaebusi nad ei kurtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles