Haiglate laste- ja sünnitusosakonnad saavad 113 500-eurose rahasüsti

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigeid lapsi sai toetada iga poeskäiguga.
Haigeid lapsi sai toetada iga poeskäiguga. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lähinädalatel antakse kuueteistkümnes haiglas üle heategevusprojektiga «Koos on kergem» kogutud rekordilised 113 500 eurot.

Juba kolmeteistkümnendat aastat korraldatud projekti raames kogusid kõik Selverid heategevuseks raha oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale, teatas Selver. Haigeid lapsi sai toetada iga poeskäiguga, šokolaadide ja teiste kampaaniatoodete ostuga ning müntide annetuskasti jätmisega.

Toetussummad kasvasid kõikides maakondades. Kokku koguti raha üle  9000 euro mullusest rohkem. Kõige enam, ligi kolmandiku, kasvas toetussumma Narva haiglale. Tublisti kasvas toetus ka Ida-Viru keskhaiglale, Põlva, Pärnu ning Tartu haiglatele.

Suurim toetussumma,  ligi 38 000 eurot, läheb Tallinna lastehaiglale vastsündinute osakonda püsiva positiivrõhu seadme CPAP ostuks. Tartu Ülikooli kliinikum kasutab kogutud 15 600 eurot rinnapumpade ja soojendusmadratsite ostuks. Maakonnahaiglad plaanivad osta väikeste patsientidele elustamislaudu, venoskoope, tümpanomeetreid ja muid meditsiiniseadmeid ning parandada lasteosakondade olmetingimusi.

Selveri keti juht Kristi Lomp tänab kõiki kliente, koostöö- ja meediapartnereid, kes lõppenud heategevusprojektis osalesid. «Suurt rõõmu valmistab, et iga aastaga tuleb toetajaid juurde ning  toetussumma kasvab,» ütleb Lomp. «Häid inimesi on meie ümber ikka väga palju ning heategijatele lisab hoogu kindlasti teadmine, et toetusega saab aidata just oma kodukoha haiglas olevaid lapsi. Aitäh veel kord kõigile ostjatele ja partneritele suure panuse eest!»

«Koos on kergem» heategevusprojekt hõlmas perioodi 3. novembrist 4. jaanuarini. Kliendid said head teha iga ostuga,  soetades kampaaniašokolaadide ning annetuskasti raha jätmisega. Olulise panuse andsid ka kampaaniapartnerid Kalev, Prike, Tere ja Svensky, kes toetasid kampaaniat kena summaga ning kelle tooteid ostes kasvas  heategevuseks minev summa veelgi. Kokku toetatakse üle Eesti 16 haiglat ja haiglate lasteosakonda. Aastate jooksul on kogutud toetusi enam kui 700 000 euro eest, mis on läinud haiglate vahel jagamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles