Terviseamet massilist Zika-viiruse sissetoomist ei prognoosi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasedus
Rasedus Foto: SCANPIX

Terviseameti epidemioloog Irina Dontšenko ütles, et Eestis Zika-viirus ilmselt massiliselt levima ei hakka, kuid Eestis võib esineda üksikjuhtumeid.

Dontšenko rääkis ETV saates «Ringvaade», et Zika-viirus on levinud juba aastakümneid, kuid levikupiirkonnad on nüüd muutunud - kui varem levis viirus rohkem Aafrikas, siis alates eelmisest aastast aina enam Kesk- ja Lõuna-Ameerikas, eeskätt Brasiilias, vahendas ERRi uudisteportaal.

Zika-viiruse kulg ei ole Dontšenko kinnitusel raske, sest tekib vaid palavik, lööve ja võib olla ka peavalu. Viiruse kliinilised sümptomid väljenduvad tema sõnul aga ainult viiendikul haigetest. 

Zika-viiruse teeb Dontšenko sõnul keeruliseks selle väidetav mõju lootele ja Dontšenko sõnul tuleb tõsiselt võtta soovitust haigestumise puhul järgmise kahe aasta jooksul mitte rasestuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles