Staarkirurg tõmbas kõik haneks

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paolo Macchiarini.
Paolo Macchiarini. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Itaaliast palgatud väidetav tipparst Paolo Macchiarini on toonud rootslaste kuulsale meditsiiniülikoolile üleilmse tähelepanu. Paraku mitte sellise, nagu Nobeli meditsiinipreemiat jagav asutus soovinuks.

Rootsi Karolinska instituut, mis jagab ka Nobeli meditsiinipreemiat, palkas endale kuus aastat tagasi Itaaliast väidetava tippkirurgi Paolo Macchiarini, kes oli teinud endale üle maailma nime plastikust ja patsiendi tüvirakkudest koosneva hingetoru siirdajana. Paraku suri kaheksast siirdatud hingetoruga patsiendist kuus peagi pärast operatsiooni, ja üleüldse kisub asi sinnapoole, et väidetava superstaari näol on tegemist lihtlabase petisega. Rootsi telejaam SVT tõi eelmisel kuul ekraanile dokumentaalfilmi, kus näitas, et neli Karolinska instituudi arsti tõstatasid seoses Macchiariniga teravaid küsimusi juba tunamullu, ent instituudi juhtkond ei võtnud neid kuigi tõsiselt – staar vajas ju kaitsmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles