Haiglas ei õnnestunud gripihaigete elu päästa (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänavu on gripi tõttu surnud kokku üheksa inimest, kolm neist lahkusid meie seast eelmisel nädalal.

Sel nädalal tuli info veel kolme gripist tingitud surmajuhu kohta, kaks neist  oli jaanuari algusest alates olnud intensiivravil, kus kõikidele kasutusele võetud ravimeetmetele vaatamata nende elu päästa ei suudetud, teatas terviseamet.

Hooaja algusest on hospitaliseeritud raske gripi või gripiga seotud pneumoonia tõttu 525 inimest. Võrreldes eelmiste hooaegade on suurenenud hospitaliseerimist vajanud laste arv vanuses kuni 9 a, moodustades 60 protsenti kõikidest hospitaliseerimist vajanud patsientidest. Terviseametile teadaolevatel  andmetel  ei ole lastest ükski vajanud intensiivravi.   

Intensiivravi on vajanud gripi tõttu aga kokku 35 inimest vanuses 29 – 91 eluaastat, neist neli inimest vanuses 29-50, vanuses 50 -64 oli 11 inimest  ning vanemaealisi (65 ja vanem) 20.

25. veebruari seisuga on intensiivravi osakonda sattunud 6,6 protsenti kõikidest gripi tõttu hospitaliseeritud patsientidest, kuid vanemaealiste hulgas oli see protsent 20,2.

Kaks inimest olid nende endi sõnul eelnevalt terved, ülejäänud kuulusid riskirümadesse.

Eelmisel nädalal hakkas ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine pisut langema.  Arstide poole pöördus 7167 haigestunut, neist  pooled olid lapsed. 

Eesti  keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus  Harjumaal, Ida-Virumaal, Narvas, Jõgevamaal,  Läänemaal, ja Viljandimaal.  Haigestumise kasvu täheldati Harjumaal, Ida-Virumaal ja Viljandimaal, grippi haigestumine kasvas vaid Lääne-Virumaal, mujal püsis stabiilsena või oli langustrendis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles