Pevkur: selle aasta saavutus on eluea pikenemine aasta võrra

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur
Sotsiaalminister Hanno Pevkur Foto: Elmo Riig

Selle aasta saavutusteks pidas sotsiaalminister Eesti inimeste keskmise eluea pikenemist ja raviteenuste osutajate õiguste laiendamist.


«Kindlasti on selle aasta kõige positiivsem uudis see, et pikenes keskmine oodatav eluiga ja seda terve aasta võrra. Hea arstiabi kõrval on selles kandev roll tublil tervisealasel ennetustööl, sest vaid 30 protsenti tervisest sõltub arstiabist,» vahendas mu.ee sotsiaalminister Hanno Pevkuri ajalehes Meditsiiniuudised ilmunud arvamuslugu.

Teiseks saavutuseks luges minister tervishoiuteenuste osutajate õiguste laiendamist. Nimelt saavad arstitudengid nüüd arstiabilisena töötamise võimaluse. Pereõdedele anti juba alates jaanuarist rohkem õigusi, mis muutis perearstiteenuse patsientidele kättesaadavamaks. Siia võib lisada ka ämmaemandate õiguse iseseisvalt normaalselt kulgevat rasedust jälgida.

Ministri sõnul on esmatasandi arstiabi muutunud senisest veelgi kättesaadavamaks ja hooldusravivõimalused on paranenud kogu Eestis. Õendus- ja hooldusteenuste arendamiseks eraldati Euroopa regionaalarengu fondist toetusteks kokku 431 miljonit krooni, millele lisandub kaasfinantseering. Selle raha toel saame igasse maakonda nõuetele vastavad keskused.

Digiretsept käivitus Pevkuri sõnul küll mõningate raskustega, kuid üldjoontes on tegu hea ja vajaliku teenusega arstidele, apteekritele ja eelkõige patsientidele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles