Ossinovski: riik peaks hakkama pensionäride ravikindlustuse eest maksma (2)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul aitaks haigekassal viis aastat paremini toime tulla, kui haigushüvitised viia töötukassasse. Aga maakonnahaiglatele kinnitab ta, et vähemalt selleks aastaks on kaheksa eriarsti projekt ehk eriarstide vähendamine maakonnahaiglates seisma pandud.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul aitaks haigekassal viis aastat paremini toime tulla, kui haigushüvitised viia töötukassasse. Aga maakonnahaiglatele kinnitab ta, et vähemalt selleks aastaks on kaheksa eriarsti projekt ehk eriarstide vähendamine maakonnahaiglates seisma pandud. Foto: Kristjan Teedema

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovskil (SDE) on võimalus minna ajalukku, kui ta suudab leida lahenduse haigekassat juba mõne aasta pärast kummitavale suurele puudujäägile. Ühe lahendusena pakub ta välja, et riigieelarvest hakataks maksma pensionäride ja laste ravikindlustust, mis praegu on kaetud solidaarsest töölkäijate sotsiaalmaksust. See kataks saabuva augu, aga ministri hinnangul oleks 100 miljonit eurot veel lisaks vaja. Viimast ta alles otsib.

Jevgeni Ossinovski, tervishoiuraha kuivab kolme, viie, seitsme aasta pärast niipalju kokku, et senises mahus ei ole võimalik Eesti inimesi ravida. Otsuseid, kust raha juurde saada, oleks vaja olnud juba varem. Teil ministrina ei ole enam võimalik hädavajalikke otsuseid edasi lükata. Või ongi juba hilja?

Pigem ongi juba hilja. Lähema viie aasta jooksul peab haigekassa eelarve reservidega vastu, aga seejärel on kindlasti vaja põhimõttelist muudatust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles