Amet hoiatab tervisele ohtlike ripsmeliimide eest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asjatundmatu ripsmetehnik võib ripsmed rikkuda.
Asjatundmatu ripsmetehnik võib ripsmed rikkuda. Foto: Iluguru

Terviseamet juhib tähelepanu, et ainet N-Methyl-2-pyrrolidone sisaldavaid liime ei tohi kasutada inimestele ripsmepikenduste paigaldamiseks.

Ameti järelevalveosakond avastas kaebusele reageerides ühest ilusalongist tervisele ohtliku ripsmepikenduste paigaldamiseks mõeldud liimi «Ultra Strong C+ Glue». Antud liimi tohib kasutada vaid mannekeenidel, sest toode sisaldab reproduktiivtoksilist ainet (N-Methyl-2-pyrrolidone), mis tekitab inimesel erinevaid terviseprobleeme.

Kergematel juhtudel võib toode tekitada naha, silmade ja hingamisteede ärritust, kuid raskematel juhtudel raskeid silmakahjustusi, söövitab nahka ning võib kahjustada loodet.

Toote maaletooja turustas toodet nii oma kaupluses kui internetipoes. Maaletoojale tehti ettekirjutus ja peatati toote müük, sest toote märgistus ei vastanud nõuetele, mis omakorda soodustas selle väärkasutust kosmeetikatootena. Järelevalvemenetlus juhtumi osas käib.

Sarnase koostisega liime müüakse internetis erinevate nimetustega veelgi, näiteks: «Pro Lashes Extra Fast Glue E+», «Sensitive Glue», «Fimage Glue F+», «Fimage Glue H+», «Extra Strong D+ Glue». Ka nende toodete osas toimub järelevalvemenetlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles