Ravimid, mille müümine Eestis lõpetatakse

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimeid tasub võtta arsti või apteekri ettekirjutuse järgi.
Ravimeid tasub võtta arsti või apteekri ettekirjutuse järgi. Foto: Panther Media/Scanpix

Ravimiamet teatas erinevate ravimite Eestis turustamise lõpetamisest.

Meie apteekidest ei leia edaspidi enam rahustit Seduxen 5 mg tablette, mille toimeaine on diasepaam, kirjutab ravimiamet oma kodulehel.

Ka lõpetatakse veresooni laiendava ravimi Ednyt 5 mg tablettide (toimeaine enalapriil), statiinide Lopamol 10 mg ja 20 mg õhukese polümeerikattega tablettide (toimeaine atorvastatiin), diureetilise ravimi Verospiron 25 mg tablettide ja 50 mg kõvakapslite (toimeaine spironolaktoon) ning vererõhuravimi Normodipine 5 mg ja 10 mg tablettide (toimeaine amlodipiin) müümine.

Ravimiameti sõnul on teised samu toimeaineid sisaldavad ravimid teistelt müügiloa hoidjatelt apteekides saadaval.

Ka ei ole varsti enam võimalik osta Oftan Timolol 5 mg/ml silmatilku, mida kasutatakse kõrgenenud silmasisese rõhu alandamiseks. Tilkade toimeaine on timolool. Apteekides on praegu ravim veel saadaval. Müügiloa hoidja kinnitusel jätkub timolooli sisaldava Timosan 1 mg/g silmageeli turustamine. Ravimiamet tõdes, et patsiendid peaksid ravi jätkamise osas ühendust võtma oma raviarstiga.

Eestis lõpetatakse ka geneerilise ravimi Pioglitazone Teva 45 mg tablettide (toimeaine pioglitasoon) turustamine. Apteekides on saadaval teiste müügiloa hoidjate pioglitasooni sisaldavad tabletid tugevustega 15 mg ja 30 mg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles