Anestesioloog: palgakõnelustel on laual veel pööramata kaarte

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külvar Mand.
Külvar Mand. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Anestesioloog Külvar Mandi hinnangul on arstide, ministeerimi ja haigekassaga palgakõnelustel laual veel pööramata kaarte ja informatsiooni, mida täna kõik osapooled ei valda, kuid mille selgudes võivad arstid palgatõusu siiski saada.

Mand rääkis, et praegu on Eestis täiskoormusega arsti palk enamasti 1300 eurot, kuid paljud arstid töötavad mitmel kohal, vahendab ERR Uudised.

«Statistiliselt kruvitakse need numbrid väga kõrgeks, aga ei räägita tegelikult ühe koha palgast,» kummutas Mand jutte sellest, et Eestis on arstide palk umbes 1700 eurot.

Mand ise töötab kahe kohaga Eestis ja käib ka Soomes tööl ning seal on tema sõnul riigikogu, arstid ja õpetajad ühe palgaga, mis peegeldab ühiskonna väärtusi.

«Sellepärast on täna küsimus mitte ainult rahas, vaid tegelikult selles, et üks või mõned asjad, kaasa arvatud töökorraldus, palk ja suhted nii riigi kui töötegijatega, haigekassaga, haiglate liiduga, on see, mis paneb need arstid tegema Eestis tööd, saama selle eest palka,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles