Vaata, kas streigi ajal pääsed Ida-Tallinna keskhaiglas arsti juurde

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna keskhaigla.
Ida-Tallinna keskhaigla. Foto: Andres Haabu / Postimees

Ida-Tallinna keskhaiglas arstide streigi ajal ambulatoorseid vastuvõtte ei toimu, v.a. eraldi nimetatud erialadel.  Töötab haigla erakorralise meditsiini osakond.

Ida-Tallinna keskhaigla info töökorralduse kohta streigi ajal kliinikute kaupa:

Naistekliinik. Streigi esimesel nädalal  töötavad Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliinikus: viljatusravikeskus, noortekabinet, kolposkoopia kabinetid, rinnatervise kabinet, onkogünekoloogiline vastuvõtt, abordile suunamise kabinet, lastearsti vastuvõtt, rasedate vastuvõtt ja ultraheliuuringud, päevastatsionaar, statsionaarsed osakonnad. Imetamisnõustamine ning perekooli töö toimub tavapäraselt.

Erakorralisi haigeid teenindatakse Ravi tänaval ja Tõnismäe polikliinikus.

Taastusravikliinik. Streigi ajal tehakse vaid taastusravi statsionaari protseduure. Arsti vastuvõtte ei toimu.  Füsioteraapia teenuseid ja basseini protseduure osutatakse üksnes lastele ja rasedatele ning statsionaari ravi saavatele haigetele.

Diagnostikakliinik, sh kesklabor. Kesklabor võtab proove Ravi tn  tavapärasest 2 tundi lühemalt  7.30-16.00 ja laupäeval verevõttu ei toimu. Tavapärane vastuvõtt on Magdaleena korpuses 7.30-16.00 ja Tônismäel 7.30-15.30.

Kirurgiakliinik. Statsionaarne e. haiglaravi ja päevaravi toimub. Toimuvad ka kõrva-nina-kurguarstide ja –õdede vastuvõtud. Kirurgia ja uroloogia erialadel võetakse vastu onkoloogilisi haigeid, kelle uuringud või ravi on pooleli. Kirurgiakliiniku valukabinetis võetakse vastu onkoloogilisi ja erakorralisi haigeid. Toimuvad õdede iseseisvad vastuvõtud: valuabi automaatvastaja töötab tavapäraselt.  

Silmakliinik. Silmaarstide vastuvõtte  ei toimu.

Toimuvad: laste silmaarsti vastuvõtud, ortoptistide vastuvõtt. Töötab fluorestsiinangiograafia. Tehakse silmasiseseid tasulisi süste. Kompuuterperimeetria uuringud toimuvad. Päevastatsionaari katarakti operatsioonid toimuvad. 

Sisekliinik.  Vastu võtavad nahaarstid, onkoloogid. Allergoloogid võtavad vastu lapsi. Ülejäänud ambulatoorseid vastuvõtte sise-erialadel ei toimu.

Toimuvad õdede iseseisvad vastuvõtud.

Funktsionaaldiagnostilisi uuringuid tehakse, kuid vastused viibivad arstidepoolse interpreteerimise tõttu. Südame-ultraheliuuringuid (EHHO) ei toimu.

Tehakse ka EKG, RR monitooringu, Holter monitooringu, spirograafia uuringuid, samuti  provokatsioonitesti metakoliiniga ja kopsude difusioonivõime uuringuid. Ka nende uuringute vastused on seotud arstidepoolse interpreteerimisega, mistõttu uuringuvastused viibivad streigi tõttu.

Hooldusravikliinik.  Kliinik töötab tavapäraselt.

Ambulatoorseid vastuvõtte ei toimu. Patsientidele, kes on streigi ajaks registreerunud vastuvõttudele, helistab klienditeenindus  ja teatab vastuvõtu mittetoimumisest üks päev enne või pool päeva varem. 

Esmaseid ja korduvaid patsiente streigi ajal ei vastuvõttudele ei registreerita.  Patsientidel palutakse jälgida streigiteateid ja helistada uuesti peale streigi lõppu. Pärast streiki registreeritakse patsiendid esimesele vabale ajale, mis võib samuti tähendada, et nad satuvad nimekirja lõppu.

Korduvate patsientidega, kes vajavad arsti hinnangul kiiremas korras vastuvõttu, võtab ühendust selle patsiendi ravikabineti töötaja ning lepib kokku edasise ravi osas. Patsiendil, kellega pole ühendust võetud, palume helistada peale streigi lõppu, et broneerida uus aeg.

Streigi ajal jäävad arstide tasulised vastuvõtud ära. Patsientidega võetakse ühendust ja vastuvõtu tasu makstakse patsiendile tagasi.

Töökorralduse muudatustest haiglas on informeeritud klienditeeninduse osakond ja telefoniteenindus lühinumbril 1900. Haigla informeerib töökorralduse muudatustest streigi ajal patsiente ka kodulehe kaudu.

Streigi ajal registreeritakse patsiente erialadele, mis streigi ajal töötavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles