Haiglate liit ootab riigi esindajat läbirääkimistele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid on juba ammu oodanud sotsiaalministrit Hanno Pevkurit läbirääkimistele.
Arstid on juba ammu oodanud sotsiaalministrit Hanno Pevkurit läbirääkimistele. Foto: Toomas Huik/Postimees

Eesti Haiglate Liidu kinnitusel on streigiläbirääkimiste sisuliseks edasiminekuks vaja riigi  esindaja osalemist kõnelustel.

«Ainult haiglate liidu ja arstide liidu vahel läbirääkimistega jätkamine töötülile lahendust ei too, sest arstide ootuste täitmine ületab haiglate otsustuspädevust ja haigekassa eelarve võimalusi,» teatas Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule. Ta kinnitas, et leppeni jõudmiseks on vältimatu riigi esindaja osalemine läbirääkimistes. «Iga järgnev streigi päev tuleb patsientide tervise arvelt ja seetõttu peaksid nii streikijad kui ka riik näitama üles head tahet, et võimalikult kiiresti kokkuleppeni jõuda,» lisas ta.

Eesti Nooremarstide Ühendus leiab, et läbirääkimistel peaks osalema sotsiaalminister Hanno Pevkur, kuna residentuurikohti finantseeritakse riigieelarvest sotsiaalministeeriumi kaudu ja residentide töö tasustamise küsimusi saab arutada vaid ministriga.

Eesti Haiglate Liidu ja Eesti Arstide Liidu 4. oktoobril toimunud läbirääkimised lähendasid osapoolte seisukohti kollektiivlepingu küsimustest, kuid haiglate liidu otsustuspädevuse piiratuse tõttu ei jõutud kokkuleppeni.

Eesti Haiglate Liit on teinud meedikutele 6,6 protsendi suuruse palgatõusu pakkumise, mis saab realiseeruda juhul, kui haigekassa nõukogu nõustub muutma vastavalt teenuste hinnakirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles