Uuring: vähem atraktiivsed mehed on viljakamad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähem atraktiivsed mehed on viljakamad
Vähem atraktiivsed mehed on viljakamad Foto: SCANPIX

Briti Oxfordi ülikooli ja University College London koostöös tehtud uuring näitas, et välimuselt vähem atraktiivsed mehed on viljakamad.

Viljakuse uurijate sõnul toodab kenama välimusega meeste organism seksi ajal vähem spermat, kirjutab news.com.au.

Teadlaste arvates mängib kenama välimusega meeste puhul rolli see, et  neil meestel on küll vähem spermat, kuid suurem šanss rasestada suurem arv naisi.

«Vähem atraktiivsetel meestel ei pruugi naistega nii vedada ja loodus on seadnud nii, et selle kompenseerib nende suurem viljakus,» selgitasid uurijad.

Teadlased tegid oma uuringu küll loomade peal, kuid nende arvates, kuna inimene kuulub ka imetajate hulka, siis kehtib sama ka inimese juures.

«Inimühiskonnas mängib atraktiivsus üsna suurt rolli. Kui välimust ei ole antud, siis kompenseerib loodus seda teisel viisil,» lisasid uurijad.

Teadlased jätkasid, et mida atraktiivsem mees on seda enam naisi soovib temaga seksida.

«Atraktiivsel mehel on tavaliselt paljude naiste seast valida, kuid samas see vähendab tema väärtust. Loodus on seadnud nii, et neil on väiksem spermakogus ning naise rasestumise tõenäosus on samuti väiksem,» nentisid uuringu teinud.

Uurijate sõnul on vähem atraktiivsed mehed paremas sisus, kuna nad on viljakamad ning selle tõttu võivad isegi rohkem järglasi saada.

«Siin peitub paradoks – loodus kompenseerib puudujäävat osa. Kena välimus ei pruugi suurt viljakust anda, kuid vähene atraktiivsus seevastu väljendub viljakuse näol,» sõnasid teadlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles