Hobi korras asutatud veebileht hindab õlleklaase

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlleklaas.
Õlleklaas. Foto: Caro / Scanpix

Uus kasumit mittetaotlev veebileht on viie palli süsteemis hinnanud Eesti parimates restoranides ja paljudes muudes tuntud söögikohtades õlle serveerimisel kasutatavaid klaase.


Oluoigesklaasis.eu eesmärk on ettevõtmise ideelise autori Reigo Kimmeli sõnul Eesti õllekultuuri parandamine ning leht on asutatud puhtalt hobi korras. Kimmel ise pole enda sõnul toitlustusäriga kuidagi seotud.

Veebilehel on välja toodud, et viisakamas toitlustusasutuses õlle eest kõrget hinda makstes võiks tasemel olla ka õlle serveerimise kultuur, eriti klaas, millest humalajooki pakutakse.

Hindamise aluseks on ühtluse mõttes võetud vaid 0,5-liitrine klaas, kusjuures arvesse ei ole võetud õlle hinda, sortimenti, teenindust ega söögikoha interjööri.

Reigo Kimmel põhjendas veebilehe loomist esialgse pettekujutelmaga, et õlle serveerimine Eesti restoranides on ebapiisaval tasemel.

«Paar negatiivset kogemust tuntud söögikohtades tekitas huvi, et kas tõesti on kõikjal sedasi, kuid pärast pea poolesaja restorani külastamist selgus, et olukord Eesti tippsöögikohtades pole sugugi paha - pigem hea või isegi väga hea,» ütles Kimmel.

Maksimumhinde on siiski tema sõnul saanud vaid üks restoran.

Oluoigesklaasis.eu ei kutsu üles alkoholi tarvitama, vaid juhib tähelepanu alkoholi tarvitamise ühele olulisele kultuursele aspektile - klaasile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles