Eesti alaealistele jäävad solaariumiuksed esialgu avatuks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on solaariumis päevitav tütarlaps..
Pildil on solaariumis päevitav tütarlaps.. Foto: Liis Treimann.

Maailma tervishoiuorganisatsioon on jõudnud seisukohale, et solaariumi kasutamine on nahale ohtlik ja sellel on otsene seos nahavähi tekkega. Paljudes riikides on alaealistele solaarium lausa keelatud, Eestis veel mitte.

«Küll väärib see idee kaalumist ja arutamist,» kinnitas sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet Reporter.ee'le. «Eriti, kui nüüd on ka Eesti arstid väljendanud oma seisukohta, et nad toetaksid sellist keeldu. Aga meie esimene prioriteet on inimesi jätkuvalt teavitada terviseriskidest, sest täpselt nii ohtlik kui on solaarium, on tegelikult ka looduslik päike.»

Osa Euroopa riike on juba solaariumi uksed alaealistele sulgenud. Seaduse, mis ei luba alaealistel solaariumi kasutada, võttis tänavu vastu ka näiteks Saksamaa.

Eesti Solaariumikoja juhatuse esimees Paul Pilman rääkis uudistesaatele, et solaariumikasutajate keskmine vanus jääb 20-30 eluaasta vahele. «Solaariumi teenus ei ole võib-olla kõige odavam ja noorel inimesel ei ole tihtipeale võimalust maksta,» ütles Pilman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles