Muhu kool sulges ägeda haiguspuhangu tõttu uksed

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassitahvel.
Klassitahvel. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Pea poolte koolilaste haigestumise tõttu kõrgesse palavikku otsustas Muhu kool ennetava sammuna sulgeda õppeasutuse uksed selle nädala lõpuni.

«Leidsime, et kooli sulgemine selleks nädalaks on õige samm praegu veel tervete laste nakatumise ja suurema haiguspuhangu ärahoidmiseks,» põhjendas koolijuht Senta Room ja lisas, et õppeasutuse juhtkonna otsust toetas muhulaste perearst ning Pärnu tervisekaitsetalituse Saaremaa osakond, kirjutas Meie Maa.

Haigestumise mägid ilmnesid Muhu koolis direktori sõnul juba läinud nädalal, mil õpetajad täheldasid laste olekus loidust ning kraadimisel palavikku.

Esmaspäeva hommikul haigutas haridustempli klassiruumides juba silmanähtav tühjus. Esimesse klassi saabus nädala esimesel päeval 12 õpilasest vaid kaks, puudujaid oli rohkelt ka üheksandas, vähem teistes klassides.

Kõigi haigestunute puhul tõi koolijuht sarnase sümptomina välja kõrge palaviku. Samas usub Senta Room, et õppeasutuse 114 õpilasest pea poolte haigestumise põhjus ei peitu gripiviiruses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles