Saarlanna süüdistab südamehaige poja surmas arste

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saarlanna paneb Kuressaare arstidele süüks, et nood ei tundnud tema 35-aastasel pojal ära eluohtlikku haigust ning saatsid noore mehe koju surema.

Poeg, kellel olid valud südame piirkonnas, käis perearsti juures, kuid hoolimata ravimitest läksid valud ägedamaks, kirjutab Meie Maa

Lõpuks kutsus ema kiirabi ja poeg viidi Kuressaare haiglasse, kust ta aga soovitusega taas perearsti külastada varsti jälle koju saadeti. Enne perearsti külastuse päeva kättejõudmist mõni päev hiljem suri noor mees südame pärgarteri tromboosi tagajärjel, mida arstid polnud suutnud õigel ajal diagnoosida.

«Neli arsti Tallinnast on öelnud, et teda oleks saanud päästa. Ta oleks tulnud siit kohe kiirabiga pealinna viia, aga mitte saata kahe tunni pärast koju surema,» on ema nördinud.

Kuressaare haigla ravijuhi Reet Tuisu sõnul tegi valvearst kõik vajalikud uuringud tulenevalt patsiendi kaebustest: «Kliinilise pildi, kaebuste ja tehtud uuringute alusel ei diagnoosinud valvearst patsiendil haigestumist, mis oleks nõudnud kohest haiglaravi.»

25-aastase arstistaažiga perearsti Kaalep Koppeli väitel ei läinud patsiendi kaebused tagantjärele tuvastatud terviserikkega kokku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles