USA teismelisi vaevab Facebooki-sõltuvus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook.
Facebook. Foto: SCANPIX
Paljud USA teismelised on suhtlusportaalist Facebook nii suures sõltuvuses, et peavad sellest vabanemiseks äärmuslikke meetodeid kasutama.

Näiteks moodustavad noored (eelkõige tüdrukud) toetusgruppe, mille liikmed seavad endale ajapiiri ning püüavad suhtluskeskkonnas viibides sellest kinni pidada, vahendab Healthday.

Levinud on ka see, et lastakse teistel oma salasõna ära muuta või konto sulgeda, et aegaröövivast sõltuvusest üle saada.

«See on nagu iga teine sõltuvus,» kommenteeris internetisõltlastega tegelevas taastusravikeskuses töötav psühholoog Kimberly Young. «Ennast sellest võõrutada on raske.»

«Paljud Facebooki kasutajad leiavad ise tasakaalu. See on nagu söömishäire – sa ei saa söömata jätta, aga saad toiduvaliku ja internetis veedetud aja osas paremaid valikuid teha,» selgitas Young.

USAs suurenes Facebooki kasutavate teismeliste arv viimase aasta jooksul ligi kaks korda, 28 protsendilt 55 protsendile.

Facebooki konto sulgemisel peab kasutaja välja tooma kuus põhjust, miks ta enam suhtlusportaalis aktiivne olla ei soovi. Lisaks on meelemuutuse korral alati võimalik oma vana kasutajanime ja parooliga uuesti aktiivseks hakata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles