Teadlased: enamik katseklaasilapsi on hea tervise juures

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi
Beebi Foto: SCANPIX
Kehavälist viljastamist uurivad teadlased tõdesid, et valdav osa sel moel sündinud lapsi on terved ja arenevad normaalselt, kuid jätku-uuringuid tasub siiski ka edaspidi läbi viia.

Katseklaasilaste tervisest räägiti iga-aastasel Ameerika teaduse edendamise ühingu kokkutulekul, kirjutab Healthday.

«Üldiselt läheb neil lastel hästi,» sõnas Brüsseli ülikooli uurija Andre van Steirteghem. «See on rahustav sõnum, aga me peame ka edaspidi jätku-uuringuid tegema.»

Esimese katseklaasibeebi sünnist on möödas üle 30 aasta ning tänapäeval on Ameerika Ühendriikides kehaväliselt viljastatud ligi neli protsenti kõigist elusana sündinud lastest.

Uurijad on leidnud, et katseklaasibeebide kromosoomid erinevad teiste laste omadest keskmiselt 5-10 protsendi ulatuses, rääkis Philadelphias asuva Temple’i ülikooli geneetik Carmen Sapienza.

Tema sõnul pole teada, kas need erinevused on tingitud kunstliku viljastamise protsessist või muudest teguritest – näiteks nendest, mis põhjustasid paari viljatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles