Miks salenemislubadus luhta läheb?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalulangetamine on levinud uusaastalubadus, mis tavaliselt siiski luhtuma kipub.
Kaalulangetamine on levinud uusaastalubadus, mis tavaliselt siiski luhtuma kipub. Foto: Reuters / Scanpix
Kuigi uue aasta algul lubavad paljud, et hakkavad regulaarselt trenni tegema ja kaotavad hulga lisakilosid, kipuvad need plaanid luhtuma.

USAs asuva George Washingtoni nimelise meditsiinikeskuse uurijad selgitasid välja, miks see nii on, vahendab Geniusbeauty.

Nimelt selgus, et paljud ülekaalulised inimesed ei soovi minna spordiklubisse, kuna kardavad, et teised külastajad on neist nooremad ja saledamad. Lisaks häbenevad nad oma rohket higistamist. Eriti muretsesid selliste asjade pärast naised, kes kartsid ka, et ei saa keerulise jõusaalitehnika käsitsemisega hakkama.

Samuti tegi naistele muret see, kas nende trenniriided ikka on piisavalt moekad ja kuidas nad spordisaali külastavate meeste silmis välja näevad.

Seega lõpetavad ülekaalulised inimesed treeningu pigem emotsionaalsetel põhjustel kui pühendumuse puudumise tõttu, nagu tavaliselt arvatakse.

USA riiklik terviseinstituut soovitab ülekaalulistel nädalas vähemalt viis tundi mõõduka koormusega aeroobset trenni teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles