Senegal taasavab ebola ohu möödudes Guinea piiri

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika riigis Guineas levib ohtlik ebola viirus
Aafrika riigis Guineas levib ohtlik ebola viirus Foto: SCANPIX

Senegal avas täna taas oma maismaapiiri Guineaga, mis oli enam kui kuu aega suletud kümneid inimesi tapnud ebolaviiruse leviku tõkestamise eesmärgil.

Mõni päev tagasi teatas Guinea president Alpha Conde, et 4 kuud kestnud haiguspuhang, mis oli levinud Guinea kaguosast pealinna Conakrysse ja samuti naaberriiki Libeeriasse, on saadud kontrolli alla.

Guinea on kaevanud, et tema naabrid on haiguspuhanguga seoses natuke üle reageerinud. Ka ÜRO terviseametnikud on avaldanud arvamust, et piire pole vajadust sulgeda, kuigi nad tunnistasid, et tegemist oli ühe hullema haiguspuhanguga läbi aegade.

2. mai seisuga oli Guinea valitsuse teatel kinnitatud 81 ebolaviirusega seotud surmajuhtumit. Libeerias on kinnitatud 13 ebolaviirusega seotud surmajuhtu, kuid Sierra Leone, Mali ja Gambia kahtlaste patsientide proovid on osutunud negatiivseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles