Briti minister: naised, armastage oma kurve!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti ministri sõnul peaks suurusnumbriga 40-42 rõivaid kandev näitlejanna Christine Hendricks olema naistele tõeline iluideaal.
Briti ministri sõnul peaks suurusnumbriga 40-42 rõivaid kandev näitlejanna Christine Hendricks olema naistele tõeline iluideaal. Foto: SCANPIX

«Kõige kaunim pole mitte ülisale, vaid ilusa liivakellafiguuriga naine, kes kannab rõivaid suurusnumbriga 14 (meie suurusnumbrid 40-42-toim.),» ütles värske Suurbritannia võrdõiguslikkuse minister Lynne Featherstone intervjuus ajalehele Daily Mail.

«Naised ei peaks tundma end mittetäisväärtuslike ja inetutena, kui nad võrdlevad oma välimust kontkõhnade modellide ja teiste kuulsustega. Vastupidi, nad peaksid kadestama hoopis kurvikaid staare. Näiteks Christina Hendricks’it,» ütles minister. Näitlejanna Christina Hendricks on tuntud telesarjast Mad Men ning ajakiri Esquire nimetas daami möödunud aastal maailma kõige seksikamaks naiseks.

«Tema välimus on lihtsalt suurepärane. Vajaksime rohkem selliseid eeskujusid» ütles minister.

«Sooviksin väga, et noored tüdrukud ja neiud oleksid teadlikud sellest meedias toimuvast asjupesust ja nad ei langeks selle pettekujutluse ohvriks, et igaühel võib olla 12-tolline piht. See lihtsalt pole võimalik. Reklaamiandjatel ja moeajakirjade toimetajatel on muidugi õigus otsustada, mida nad meedias ilmutavad, kuid tüdrukutel ja naistel on ka õigus end omaenese kehas mugavalt ja hästi tunda,» lisas Featherstone.

«Kõik naised on tundnud pingeid, kui neil pole võimalik sobituda ebareaalsetesse stereotüüpidesse. See võib mõjutada kogu nende elu ja põhjustada psüühilisi probleeme just noortele tüdrukutele,» nentis minister.

Featherstone ongi oma sõnul eesmärgiks võtnud survestada meediat ja reklaamimaailma liiga kõhnade modellide kasutamisest loobuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles