Ravimiamet teatas kuue ravimi tarneraskustest

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka ravimeid võltsitakse.
Ka ravimeid võltsitakse. Foto: Panther Media/Scanpix

Ravimiameti teatel on müügilubade hoidjad teatanud nelja ravimi tarneraskustest, nende hulgas on herpesevastane ravim Valaciclovir Actavis, hüpertensiooni ehk kõrgvererõhutõve ravim Sanoral HTC, depressiooni ja ärevushäirete ravim Escitalopram Accord ning põletikuvastast ja immuunsupresseerivat ravi vajavate haiguste ravim Solu-Medrol.

Müügiloa hoidja Actavis Group PTC ehf on teatanud ravimi Valaciclovir Actavis 500mg tablettide (toimeaine atsikloviir) tarneraskusest, mis kestab eeldatavalt veebruari keskpaigani. Apteekides on ravim veel saadaval ning samuti on saadaval samasuguse toimeaine sisaldusega preparaadid Valtrex ning Valaciclovir Portfarma.

Müügiloa hoidja Menarini International Operations Luxembourg S.A on teatanud ravimi Sanoral HCT 40/10/12,5 mg tablettide (toimeained olmesartaanmedoksomiil, amlodipiin ja hüdroklorotiasiid) tarneraskusest, mis kestab veebruari keskpaigani. Teisi täpselt samasuguses kombinatsioonis toimeaineid sisaldavaid preparaate saada pole, kuid olemas on kõigi toimeainete monopreparaadid ning ka kahe toimeaine omavahelised kombinatsioonid.

Müügiloa hoidja Accord Helathcare Ltd on teatanud ravimi Escitalopram Accord 20 mg tablettide (toimeaine estsitalopraam) tarneraskusest, mille lõpp ei ole teada. Estsitaloptraami tabletid teistelt müügiloa hoidjatelt on apteekides saadaval.

Müügiloa hoidja Pfizer Enterprises SARL on teatanud ravimi Solu-Medrol 125 mg süstelahuse pulbri ja lahusti (toimeaine metüülprednisoloon) tarneraskusest, mis kestab veebruari keskpaigani. Solu-Medrol teised ravimvormid ja tugevused on saadaval.

Müügiloa hoidja Sandoz esindaja on teatanud kahe ravimi tarneraskusest. Kolesterooliravimi Simvacor 40 mg tablettide (toimeaine simvastatiin) tarneraskus kestab eeldatavasti veebruari alguseni. Teised simvastatini preparaadid on apteekides saadaval.

Nasometin 50 mcg/ml ninasprei (toimeaine mometasoon) tarneraskuse kestus ei ole teada. Apteekides on praegu see ravim saadaval, samuti on müügil mometasooni sisaldav ninasprei Nasonex.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles