WHO esindaja: Eesti jääb alkoholi tarvitamises ka lähiajal esiritta

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol on liiga kättesaadav.
Alkohol on liiga kättesaadav. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kuigi alkoholi tarvitamine on Eestis kogutud statistika põhjal langema hakanud, paistab Eesti teiste Euroopa riikide seas alkoholitarvitamisega ilmselt silma ka lähiaastatel.

Teisipäeval Tallinnas esinenud WHO Euroopa regiooni mittenakkuslike haiguste ja tervise edenduse divisjoni programmijuht Lars Møller märkis, et ilmselt on Eesti alkoholi tarvitamise osas ka järgmistel aastatel Euroopas esireas.

Praegu on WHO käsutuses 2005. aastast pärit andmed ja nende põhjal võrreldakse meid ka teiste riikidega. Tulemusega 16 liitrit absoluutset alkoholi ühe täiskasvanu kohta aastas on Eesti Euroopa riikide seas esimene.

Samas on Mølleri sõnul kiiduväärt praeguseks Eestis tehtud statistikast nähtuv langustrend, mis ei ole tema hinnangul ainult majanduskriisi ja inimeste vähenenud ostuvõime tulemus.

Eestis tehtud positiivsete sammudena tõi WHO esindaja välja maksude tõstmise, joobes juhtimise puhul rakendatavate karistuste karmistamise ja alkoholi müügiaja piiramise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles