Arst peab Facebooki kontot avades ettevaatlik olema

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Prantslaste uuringu kohaselt peaksid arstid olema Facebooki konto loomisega ettevaatlikud, kuna see võib mõjutada patsiendisuhteid, kirjutab Mediuutiset.fi.


Uuring avaldati Journal of Medical Ethics ajalehes, vahendab mu.ee.

Uuringu järgi on noorematel arstidel oma Facebooki (FB) kontod. Küsitlus tehti Roueni ülikoolihaiglas. Pooled küsitluslehe saanuist, keda oli 202, vastasid. Neist 73 protsendil oli FB profiil ja enamusel ka oma nime all.

Vastajatest suur osa ei olnud võtnud patsiente sõpradeks. Vaid 15 protsenti teatas, et on neid sõpradena aktsepteerinud ja siis ka iga juhtumit eraldi. Põhjus - kardeti patsiendisuhte katkemist, kui teda oma sõbraks ei võeta.

Need arstid, kes keeldusid võtmast patsiente sõbraks, tõid põhjenduseks kutsealase sõltumatuse. Osa kartis ka seda, et patsiendid soovivad nendega isiklikke, romantilisi suhteid.

Vastajate meelest peaks arstil olema õigus FB profiili omada, aga privaatsusnõudeid tuleb hoolega järgida. Oma pilt oli vastanutest üle 90 protsendil ja ligi 80 protsenti olid pannud lisaks ka isiklikke fotosid. Üle poolte olid avalikustanud oma perekondliku seisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles