Päikesekaitsefaktoriga nahahooldustooted – mitte ainult suveks

Apotheka
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Unsplash, Gabriel Brandt

Kuigi suvi läheneb lõpule ning päikese intensiivsus näitab vähenemise märke, ei tasu SPF kaitsega nahahooldustoodete kasutamisest siiski loobuda. „SPF kaitsega tooted on isegi Eesti kliimas vajalikud 365 päeval aastas,“ kinnitab Apotheka iluekspert Riin Liplik. 

Naha vananemist soodustavad UV-kiired ei ohusta põhjamaiste inimeste nahka mitte ainult suvel vaid kogu aasta vältel, isegi paksude sajupilvede all. Põhjuseid, miks kasutada SPF-kaitsega nahahooldustooteid igapäevaselt, on mitmeid. Osoonikihi hõrenemisega kaasnevatest ohtudest ning nahavähi juhtude sagenemisest on kuulnud ilmselt kõik, kuid on käegakatsutavamaid ning kiiresti märgatavaid põhjusi, miks SPF tooted oma igapäevasesse ilurutiini lisada. Päikesekaitsega nahahooldustooted aitavad vähendada näonaha ebaühtlust – tumedaid või heledaid laike, punaste veresoonte jälgi, aga aeglustavad ka enneaegset naha vananemist ja kortsukeste teket. Eriti peaksid SPF-kaitsega kreemide kasutamisele mõtlema inimesed, kes on hädas pigmendilaikudega.

SPF-kaitsega nahahooldustoodete valik on lai, saadaval on näokreeme, silmaümbruskreeme, toonivaid kreeme ja jumestuskreeme.

NÄOKREEMID

Normaalsele ja segatüüpi nahale pakub pikaajalist kaitset ja niisutust La Roche-Posay Hydraphase UV Light kreem SPF20. Nahapunetuse vähendamiseks sobib Avene Antirougeurs Jour emulsioon SPF20, mis parandab mikrotsirkulatsiooni ja vähendab seeläbi näopunetust, kreemis sisalduv rahustav termaalvesi kaitseb nahaärrituse ja kuumustunde eest. Noorele nahale annab niisutust ja kaitset Babe niisutav emulsioon SPF10. See kerge koostisega päevakreem niisutab, pehmendab, jätab naha elastseks ja värskeks ning sobib väga hästi ka meigi aluskreemiks. Kerge tekstuuriga ja meigi aluskreemiks sobib ka Bionike Defence Hydra5 Radiance sära andev kreem SPF15, mis annab kaitset kõikidele nahatüüpidele niisutades, tugevdades, andes nahale energiat ja kaitstes seda vabade radikaalide kahjuliku mõju eest. Regulaarne kasutamine aitab ära hoida varajaste vananemismärkide ilmumist. Sisaldab lisaks ka näonahale sära andvaid spetsiaalseid koostisosi.

Kuivale nahale pakub leevendust Avene Optimale Riche niisutav päevakreem SPF20, mis

imendub kiiresti, rahustab nahka, kaitseb kuivuse eest ning tagab nahale niisutuse, pehmuse ja sära. Kui nahk on lisaks ka jumetu, saa turgutust ja niisutust Babe niisutav toitev kreem SPF20, mille koostis toidab kuiva nahka, tugevdades selle kaitsebarjääri. Kreem jätab naha ideaalselt niisutatuks, pehmeks ja säravaks ega lase tekkida uutel pigmendilaikudel. Sobib ka meestele. Sametise koostisega Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF30 näokreem silub, kirgastab ning kaitseb üheaegselt nahka tekitades teise naha efekti. Regulaarne kreemi kasutamine annab näole loomuliku sära ja ühtlasema jume. Punetusele kalduvale kuivale nahale sobib niisutuseks Avene Antirougeurs Jour kreem SPF20.  Ruscuse ekstrakt parandab vere liikumist väikestes veresoontes vähendades seega näopunetust. Rahustav Avene termaalvesi kaitseb nahaärrituste ja kuumustunde eest.

Punetav ja tundlik nahk saab leevendust Iwostin Capillin kapillaare tugevdavast kreemist SPF15. Selle uus mitmefunktsiooniline rohelist pigmenti sisaldav koostisainete kompleks vähendab veresoonte lõhkemisest tekkinud punetust, toimib vananemisvastaselt ning annab kaitse päikese eest. Kes soovib tugevamat UV-kaitset, võiks valida Iwostin Capillin kapillaare tugevdava kreemi SPF20, mille roheline pigment aitab vähendada veresoonte lõhkemisest tekkinud punetust ja toimib antioksüdatiivselt. Kreemi regulaarne kasutamine taastab naha ühtlase jume ja loomuliku sära.

Vananemismärkide aeglustamiseks ja korrigeerimiseks ning ühtlasi ka tundliku naha igapäevaseks hoolduseks sobib Vichy Slow Age päevakreem SPF25. Neile, kes on hädas pigmendilaikudega, soovitame Isispharma Neotone Radiance pigmendilaike ennetavat näokreemi SPF50+. See on väga kõrge päikesekaitsefaktoriga päevakreem, mis aitab valgendada olemasolevaid pigmendilaike ning ennetab samas ka uute laikude ilmumist.

SILMAÜMBRUSKREEM

Isispharma Light Eyes 30SPF kerge koostisega kaitsev silmaümbruskreem tagab efektiivselt õrna silmaümbrusnaha päikesekaitse andes samal ajal silmaümbrusnahale ilusa ning tagasihoidliku sära.  

TOONIVAD KREEMID

UV-kaitsega toonivad kreemid sobivad nii eraldiseisva nahahooldusena kui ka niisutava kreemi täiendusena nahatooni ühtlustamiseks.

Normaalsele ja segatüüpi nahale pakub vajalikku kaitset Avene Optimale Light tooniv päevakreem SPF30, mis niisutab, rahustab ja matistab nahka. Kuivale nahale sobib samast sarjast pärit Avene Optimale Riche tooniv päevakreem SPF30.

Rasusele, kombineeritud ja aknele kalduvale nahale sobib igapäevaseks kasutamiseks Iwostin Correctin Purritin tooniv kreem SPF30, mis toimib nii esteetiliselt kui ka nahahooldusvahendina. 10-tunnise matistava toimega poore ahendav kompleks toimib koos tsingi ja karboonhappega, mis reguleerivad rasueritust ning ennetavad aknekollete teket. Väga tugeva UV-kaitsega Bionike Acteen kompaktjumestuskreem SPF50 on kreemja tekstuuriga vahend mati tulemuse ja keskmise ning kõrgema katvuse saavutamiseks, mis peidab rasuse, ebapuhta ja aknele kalduva naha ebatäiuslikkused. Kreemis sisalduvad ained võitlevad liigse rasuerituse vastu, tagades nahka puhastava efekti, lisaks sisaldab kreem ka matistavaid puudreid, mis hoiavad ära naha liigse läikimise.

Punetavale ja laienenud kapillaaridega naha hoolduseks ja puuduste parandamiseks ulatavad abikäe

Iwostin Correctin Capillin tooniv kreem SPF30 ja La Roche-Posay Rosaliac CC kreem SPF30, mis varjavad punetuse, katavad tõhusalt ja annavad loomuliku ning ühtlase tulemuse.

Allergilise, atoopilise ja tundliku naha igapäevaseks hoolduseks sobib Iwostin Correctin Sensitia tooniv kreem SPF30. Mineraalseid pigmente sisaldav kreem ühtlustab nahatooni, seob vett epidermisesse niisutades nahka ja taastades mugavustunde. Allantoiin ja pantenool aitavad leevendada nahaärritust ning muuta nahka siledaks ja pehmeks.

Kel probleeme jumega, võiks proovida Vichy Idealia BB kreemi SPF25, muudab naha kaunilt helendavaks. Kerge ja meeldiva koostisega kreem rõhutab ja ühtlustab jumet, niisutab 24 tundi, silub kortse, täiustab naha tekstuuri ja leevendab pigmendimuutusi. Lisaks sisaldab rahustavat, tugevdavat ja taastavat Vichy termaalvett.

JUMESTUSKREEMID ja –EMULSIOONID

Lisaks SPF-kaitsega päevakreemidele saab oma nahka UV-kiirguse kahjuliku mõju eest kaitsta ka jumestuskreemi või emulsiooniga. Rasusele, aknele kalduva, vistrikulise, armilise ning ebaühtlase pinnaga nahale sobib Vichy Dermablend 3D jumestuskreem SPF25. Selle värskendav tekstuur korrigeerib nahatooni ning ühtlustab naha pinda, aitab varjata laike ning aknelööbeid nahal, vähendab punetust ning matistab naha.

Uudne põnev toode on ka Vichy Dermablend jumestusemulsioon 16H SPF35, mis ebaühtlase nahatooni, tumedate sõõride, laikude ja tugeva punetuse korral. Ei tekita komedoone, on hüpoallergeenne ning sobib kasutamiseks kõikidele nahatüüpidele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles