Vähiravifond palub abi: jäta jaaniõlu ostmata ning tee annetus soolevähiga mehele (3)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiravifond, annetuste kogumine.
Vähiravifond, annetuste kogumine. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eestlane armastab jaanidel hästi süüa ja märjukest tarbida, kuid vähiravifondil on abipalve: jäta mõnedki õlled või lihakäntsakad seekord ostmata ning tee selle asemel annetus 38-aastase Ida-Virumaa mehe O. soolevähiravi toetuseks. 

Vähiravifondi «Kingitud elu» vabatahtlikud panustavad täna ja homme Eesti inimeste kainuse ja üldise rahvatervise hüvanguks, kogudes annetusi täna õhtul Põhja-Eesti suurimal jaanipeol Kosel ning täna ja homme Lõuna-Eesti suurimal jaanipeol Pühajärvel. Lisaks veel täna Ülemiste keskuses ja Stockmannis. 

«Usutavasti kogume neis paigus natukenegi «õlleraha» kokku ehk siis meie annetuskasti pudeneb eurosid, mis muidu oleks võibolla läinud kõrist alla. Kõik jaanipidude annetused lähevad noore täbaras olukorras mehe soolevähiraviks, millele kulub järgneval kolmel kuul 7000 eurot,» kirjutab fond oma sotsiaalmeedia kontol.

Mehel diagnoositi 2016. aasta lõpus diagnoositi soolevähk ning alates sellest hetkest muutis ta kapitaalselt oma elukombeid, hakkas pidama tervislikku dieeti ja sai kehakaalu kontrolli alla. 

«Kuskil aasta jagu keemiaravi andis esialgu ka positiivseid tulemusi, kuid sealt edasi ei tahtnud enam ravimid toimida. Oli uusi siirdeid ja ka algallika suurenemist. Teistest vähiliikidest ei tea rääkida, kuid soolevähi üks kõige halvem omadus on see, et see annab iga päev tunda, kuna mõjutab otseselt seedimistegevust. Enamik inimesi teavad, et kui seedeprotsessis mõni lüli häiritud on, siis üldjuhul on tagajärjed suht ebameeldivad või isegi ka valulikud. Seda eriti veel siis, kui erinevate keemiarvimite üks kõrvalnähe on seedimisprotsessi tugev häirimine,» kirjutas mees fondile. 

Mees leiab, et riik ja haigekassa on ta sisuliselt maha kandnud ning ainuke võimalus on taotleda toetust fondidest, kuna ravi ei ole võimalik enam jätkata riigi vahenditest. Mees tänab kõiki annetajaid ja loodab, et antud ravim annab tulemust. «Tore, et on olemas sellised ettevõtmised, inimene inimest ei jäta, küll võib aga inimene kaduda paragrahvide vahele,» lisas ta. 

Toeta O. ravi telefonikõnega või kiire ülekandega:

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud elu 

  • Swedbank: EE212200221059073061
  • SEB pank: EE211010220228917224
  • LHV pank: EE137700771001442514
  • Luminor pank: EE591700017003638161

Annetustelefonid

  • 900 4005 annetad 5 eurot
  • 900 4010 annetad 10 eurot
  • 900 4050 annetad 25 eurot
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles