Lääne-Virumaal kasvas sügisel enesetappude arv

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Viimase kolme kuu jooksul on Lääne-Virumaal kasvanud enesetappude arv mullusega võrreldes ligemale kaks korda.

Ajavahemikul 1. septembrist kuni 17. novembrini registreeris Rakvere politseiosakond Lääne-Virumaal 7 enesetappu, kirjutab Virumaa Teataja. Mullu samas ajavahemikus oli suitsiidijuhte maakonnas neli.

Lääne-Virumaal tegutsev psühhiaater Tiiu Tandre rääkis, et oma töös pole ta märganud inimeste suitsidaalse käitumise kasvu. Tandre selgitas, et psühhiaatrid tegelevad inimestega, kes pole veel endalt elu võtnud. Letaalse lõpuga juhtumid psühhiaatriteni ei jõua.

Tandre hinnangul häbenevad Eestis elavad inimesed oma hädadega hingetohtri poole pöörduda. Samuti ei teata vajalikul määral psühholoogilise abi võimlusi.

Tandre hinnangul võib põhjanaabrite soomlaste seas levinud suitsiidilaine jõuda ka Eestisse.

Alates 2006. aastast on enesetappude arv Soomes ületanud taas tuhande piiri, nagu 1990. aastal. Soomes võtab endalt elu kolm inimest päevas.

Soome Vaimse Tervise Keskliidu juhi Timo Peltovuori sõnul peab uue enesetappude ennetuskava üheks märksõnaks olema haigete inimeste vaesuse vähendamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles