Lapsevanemate suuremad mured: narkootikumid ja kiusamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Lehtikuva

Hiljutise uuringu põhjal väidavad teadlased, et lapsevanemad muretsevad kõige enam narkootikumide ja kiusamise pärast.

Uuringu kohaselt kardavad ligi pooled 10-15-aastaste laste vanemad narkootikumide pärast, enam kui kolmandiku vastanute suureks mureks on aga kiusamine, pedofiilia ning alkoholi kuritarvitamine, vahendab Telegraph.

Uuringufirma Mintel kinnitab ka stereotüüpi, et lapsevanematest emad on kartlikumad kui isad.

Nõustamiskeskuse direktori Christine Driveri sõnul on olemas mõned põhilised hirmud, mis kõikidel vanematel on, näiteks tahavad nad kindlad olla, et nende laps tuleb omadega toime ja saab tulevikus edukaks.

Kõige suuremad hirmud tekivad Driveri sõnul aga selliste asjade pärast, mis võivad juhtuda kodust väljas ning mille üle lapsevanemal kontrolli ei ole, näiteks alkoholi tarbimine ja pedofiili ohvriks sattumine.

Ta usub, et viimasel ajal on õli valanud tulle ka tuntud staaride Amy Winehouse´i ja Britney Spearsi ümber toimuv, sest ligi veerandi vastanute sõnul on nende lapsed mõjutatud kuulsustest.

Samal ajal arvab vaid 16 protsenti, et nende lapse suurimaks eeskujuks on nende õpetaja.

Kuigi 45 protsenti vanematest kardab narkootikumide pärast, näitab hiljutine uuring, et tegelikkuses on ligi 25 protsenti teismelistest sellega kokku puutunud.

Ning kui ligi veerand vastanutest kartsid relvastatud kallaletungi, siis raportite kohaselt on selle ohvriks langenud vähem kui üks protsent noori.

Uuringus osalenud ligi 700st perekonnast vastasid vaid vähesed, et muretsevad ka tüseduse, anoreksia, oma lapse ärahellitamise või liigse internetikasutamise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles