Keelepäravähile hääle kaotanud pereema vajab annetajate abi immuunraviks

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Kert-Saint Aubyn perega.
Mari Kert-Saint Aubyn perega. Foto: Erakogu

Vähiravifond «Kingitud elu» palub lahkete annetajate abi, et toetada 33-aastase pereema Mari Kert-Saint Aubyni immuunravi.

Kahe lapse emal avastati kaks aastat tagasi papilloomviiruse põhjustatud keelepäravähk, mis on tänaseks võtnud hääle ja võime neelata. Kolme kuu jooksul kulub ravimile üle 17 000 euro, millest naine katab ise viiendiku.

«Arstid määrasid minu raviks (diagnoosi alguses - toim.) kuus nädalat kiiritust ja mõned korrad keemiaravi. Statistika näitas, et 80-protsendilise tõenäosusega saan terveks ja see ei tohiks tagasi tulla. Mulle öeldi veel, et mul pole mingit põhjust muretsemiseks. Ravi oli tõhus, palju vähem hirmutavam kui alguses arvasin ja kasvaja kadus kiiresti,» kirjutas naine fondile.

Mari elas oma elu edasi, käis tööl ja kasvatas lapsi, kuniks üheksa kuud hiljem selgus kontrollis, et kasvaja on tagasi tulnud täpselt samale kohale. Seekord otsustasid meedikud, et parim ravi on lõikus ja sellega eemaldati osa naise keelepärast 2017. aasta sügisel. 

«Pärast pikka operatsioonist taastumist ja uue olukorraga harjumist läks elu edasi. Kuid siiski kõigest kuus kuud hiljem läks kõri nii tursesse, et ei saanud enam korralikult hingata,» meenutas Mari.

Pärast uuringuid selgus, et kasvaja on jälle tagasi. 2018. aasta kevadel läbis pereema mitu operatsiooni, mille tagajärjel kaotas võime suu kaudu neelata ja ka oma hääle. Suvel tehti veel kiiritusravi, kuid kasutult. Haigus näitas uuesti märke vaid kuus nädalat pärast viimase ravi lõppu. Arstid soovitasid naisele nüüd immunravi, mida aga haigekassa ei rahasta. 

«Olen ülimalt tänulik, et vähiravifond otsustas minu ravi rahastada. See tähendab mulle ja minu perele väga palju ja loodan, et saan tänu sellele oma väikeste poistega ja abikaasaga veel palju elu nautida. Võitlen iga päev ja olen valmis haiguse seljatama,» lisas Mari.

Vähiravifond kutsub kõiki üles naise võitlusele õlga alla panema, et perel säiliks ema võimalikult kauaks ning emal lootus ja rõõm elupäevadest.

Annetused on oodata märksõnaga «Mari raviks»:

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud elu

  • Swedbank: EE212200221059073061
  • SEB Pank: EE211010220228917224
  • LHV Pank: EE137700771001442514
  • Luminor: EE591700017003638161
  • Coop Pank: EE704204278609604509

Rohkem infot annetamise kohta leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles