Seni esinenud gripijuhud vastavad selle aasta vaktsiini tüvedele

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu pole esinenud gripiviiruse tüvesid, mille vastu käesoleva aasta vaktsiin ei aitaks.
Tänavu pole esinenud gripiviiruse tüvesid, mille vastu käesoleva aasta vaktsiin ei aitaks. Foto: PantherMedia/Scanpix

Eelmisel nädalal pöördus Eestis ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3242 inimest, neist 48 protsenti olid lapsed. 

Haigestumuse intensiivsus ei ületa Terviseameti andmeil hooajale iseloomulikke näitajaid. Haigestunute arvu osas maakondades suuri erinevusi ei ole.

Registreeritud gripijuhtude arv püsib stabiilsena, kuid laboratoorselt kinnitatud gripijuhtude registreerimine on muutunud nüüd iganädalaseks. Laboratoorselt on kinnitatud üheksa A gripiviirust.

Grippi haigestumuse intensiivsust hinnatakse madalaks ja gripi levikut piiratuks.

Kõikidest laboratoorselt kinnitatud proovidest olid 76 protsenti viirusliku etioloogiaga, ülejäänud olid bakteriaalse päritoluga.

Gripitaoliste haiguste tekitajaks on endiselt rino- ning paragripiviirused. Enim haigestuvad jätkuvalt kuni 5-aastased lapsed.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal Euroopa regiooni kõikides riikides. Püsivat gripiviiruse levikut ei täheldata üheski riigis, kuid üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte registreeritakse pea kõikjal.

Viirused, mis on siiani riikide poolt geneetilised määratud ja mille kohta on edastatud informatsioon WHO-le, vastavad selle aasta vaktsiini tüvedele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles