Tallinna sadam varus koroonaviiruse tõttu juurde kaitsemaske

PM Tervis
Copy
Kaitseriietuses turvatöötaja kontrollimas Hiina Pekingi metroosse sisenenud reisijat
Kaitseriietuses turvatöötaja kontrollimas Hiina Pekingi metroosse sisenenud reisijat Foto: NOEL CELIS/AFP/Scanpix

Tallinna sadam AS on täiendanud töötajate kaitsmiseks mõeldud isikukaitsevahendite ehk respiraatorite varusid, ütleb Tallinna sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro. Nende kandmise nõudmist rakendatud ei ole.

Samuti jälgitakse Arro sõnul, et terminalide tualettruumides oleks pidevalt olemas desovahendid hügieeni tagamiseks.

Eile toimetati kaks hiina turisti Schlössle hotellist haiglasse koroonaviiruse kahtlusega, mis osutus alusetuks. Arro kinnitab, et praegu ei ole terviseamet ega politsei- ja piirivalveamet nõudnud Tallinna sadamalt täiendavate erimeetmete rakendamist.

«Oleme pidevalt ühenduses ametkondadega ja teeme koostööd laevafirmadega, et vajadusel ja ametkondade nõudmisel olla valmis täiendavate erimeetmete rakendamiseks,» ütleb Arro.

Terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Martin Kadai sõnul hindab Haiguste ennetamise ja tõrje Euroopa keskus (ECDC) saabuvate reisijate tervisekontrolli tõhusust uue koroonaviiruse haigete avastamiseks madalaks. ECDC hinnangul jääb isegi väga tõhusa tervisekontrolli korraldamisel ligikaudu 75 protsenti reisijatest sihtkohariiki saabudes avastamata, kuivõrd neil ei ole reisimise ajal avaldunud haigussümptomeid.

«Seetõttu Eesti piiripunktides aktiivset reisijate tervise jälgimist ega tervisekontrolli ei rakendata. Terviseamet on edastanud piiripunktidele reisijatele suunatud infomaterjalid,» räägib Kadai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles