Kuidas turgutada talvest väsinud juukseid?

Apotheka
Copy
Foto: Unsplash

Talvekuud võivad su juustele ja peanahale palju kahju teha. Apotheka apteeker Jaanika Treimann annab nõu, kuidas taastada juuste loomulik niiskus ning need vastu kevadet taas särama saada.

Talvine karge välisõhk ning siseruumides õhku kuivatav keskküte muudavad juuksed hapraks ja elutuks, mistõttu kipuvad juuksekarvad kergesti murduma ja kuiv peanahk võib tekitada ka ebameeldiva kõõmaprobleemi. Õnneks leiab apteegist vahendeid, mille abil juuksed taas elule turgutada.

Kevadine iluvitamiinikuur

Eelkõige sõltub juuste olukord sinu organismi üldisest seisukorrast, toitumisest ja elustiilist. Seega tuleb ilusate ja tervete juuste jaoks alustada enda seest. Juuste eest hoolitsemisel on kõige tähtsamad B-grupi vitamiinid, kuid veel parem on kasutada spetsiaalselt juuste ja küünte kasvuks mõeldud preparaate, näiteks Rõõmu iluvitamiine või Beauty+ tablette. Mõlemad sisaldavad biotiini ja tsinki, mis aitavad muuta juuksed tugevamaks ning hoida neid elujõulistena. Kuna juuste kasv on vägagi aeglane, siis tuleb antud preparaate kasutada keskmiselt 2 kuni 4 kuud järjest, olenevalt probleemi tõsidusest.

Õlid, maskid ja seerumid

Sama tähtis on juukseid hooldada välispidiselt. Kahjustunud juukseid aitavad niisutada ja turgutada juukseõlid, -maskid ja -seerumid. Juuksejuurte tugevdamiseks sobib kasutada takjaõliriitsinuseõli või argaaniaõli. Käte vahel soojaks hõõrutud õli tuleb peanahale ja juustele kanda, kilemütsi ja rätikuga kinni katta ning hoida peas 30–40 minutit.

Õli asemel sobib kasutada ka juukseseerumeid ja maske, mis aitavad muuta juuksekarva elujõulisemaks ning kaitsevad kahjulike välismõjude eest. Kuna juuksed koosnevad ligikaudu 14% ulatuses keratiinist, on hea valik keratiiniga juuksemask, sest see aitab kahjustatud juuksestruktuuri siluda ja taastada. 

Väldi igapäevast juuksepesu

Terved ja ilusad juuksed sõltuvad ka sellest, kui tihti ja millega neid pesta. Kindlasti ei tohiks seda teha iga päev ning kuuma veega, sest see muudab juuksed tuhmiks, kuivaks ja katkiseks. Apteegi ilutoodete valikust leiab palju erineva koostisega toitvaid šampoone, mis aitavad juukseid vajalike vitamiinidega toita ning kahjustatud juust taastada. Näiteks Klorane vesimündiga šampoon on õrn, ent puhastab juuksed põhjalikult ja eemaldab peanahalt ja juustelt igapäevasest saastest tingitud mustuse, häirimata seejuures peanaha loomulikku tasakaalu. Seejuures jätab see saastevastane kaitsev vesimündiga sari juustele imehea lõhna.

Kui tunned, et juuksed vajavad pesukordade vahele jääval päeval värskendust, kasuta vitamiine ja mineraale sisaldavat toitvat kuivšampooni.

Niisuta ja kaitse!

Olgugi, et tervete juuste jaoks on ülioluline juua piisavalt vett, siis sellest üksi ei piisa ning kiharaid tuleb niisutada ka välispidiselt. Eriti tähtis on see talvel, sest külmaga tõmbuvad peanaha kapillaarid kokku, mistõttu juuksekarva sibul saab organismist vähem vajalikke toitaineid, juuksed lähevad staatilist elektrit täis ning hakkavad katkema või välja langema. Seega on palsami kasutamine juuksehooldusel möödapääsmatu. Eelista selliseid tooteid, mis aitavad taastada juuste loomulikku niiskust ning tugevdada juukse struktuuri.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles