Magnum ja Baruto uurisid võimaliku koroonaravimi Eestisse toomise võimalust

PM Tervis
Copy
Kaido Höövelson
Kaido Höövelson Foto: Scanpix postimees

Ravimite hulgimüüja Magnum ja jaapanlaste poolt armastatud sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto uurisid võimalusi tuua Eestisse Jaapani gripiravim favipiravir, mis peaks aitama COVID-19 viiruse vastu. Favipiravir on rahvusvahelise meedia andmetel efektiivne koroonaviiruse vastu.

Magnum AS juhatuse esimehe Ahti Kallikormi sõnul asus ettevõte uurima võimalusi haruldase ravimi Eesti turule toomiseks. «Uurisime esmalt oma koostööpartneritelt, kas seda ravimit saaks Eestisse tarnida, kuid me ei saanud kindlat vastust. Kuna Eesti inimesed on praegu väga keerulises olukorras ja igasugune kiireloomuline abi on elutähtis, siis otsustasime ise kinnitust saada otse Jaapanist. Mõtlesime, et isegi kui ravimil on väljaveopiirang, siis ehk leidub võimalus erandkorras väike partii Eestisse tuua,» selgitas Kallikorm.

«Magnumil puuduvad Jaapanis otsekontaktid ja praeguses olukorras on ülimalt raske rahvusvahelisel tasandil õigete inimeste jutule saada. Seepärast võtsime ühendust Kaido Höövelsoniga, kes on Jaapanis armastatud kangelane. Meie suureks rõõmuks oli ta valmis kohe aitama,» lisas Magnumi juhatuse esimees.

Kaido Höövelson ütles, et pärast Magnumiga suhtlust kontakteerus ta kohe oma Jaapani oluliste kontaktidega. «Otse loomulikult olin nõus kaasa aitama, sest kaalul on Eesti inimeste elud. Paraku selgus pärast läbirääkimisi, et ravim on siiski Jaapanis testimisfaasis ja selle eksport keelatud,» nentis Höövelson. Ta avaldas aga lootust, et kuna kontakt Jaapaniga on loodud, siis tõenäoliselt on võimalus tulevikus seda ravimit siiski Eestisse tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles