Dr Margus Punab avaldas, millised on meeste peamised mured

PM Tervis
Copy
Androloogia professor Margus Punab räägib loengus meeste tervisest.
Androloogia professor Margus Punab räägib loengus meeste tervisest. Foto: Tartu Ülikooli kliinikum

«Meil ei ole ühtegi 50-aastast meest, kel ei oleks ühtegi androloogilist muret,» ütles meestearst Margus Punab, märkides olulisematena ära urineerimise ja seksuaalelu muutused. 

«Neid mehi, kelle erektsiooni kvaliteet kandub ideaalsel moel 60-70ndatesse eluaastatesse, on väga vähe. Mingi probleem on praktiliselt kõigil,» tõdes Punab Tallinna perearstide seltsi ja Eesti uroloogide seltsi koostöökonverentsil «Räägime meestest».

Punabi sõnul on eelmisel aastal kasutusele võetud e-konsultatsioon androloogias ainuke tee, kuidas on võimalik otse ja garanteeritult saada arsti vastuvõtule, vahendab Med24.

«Muidu on filter ees. Meil on androloogi esmane visiit sisuliselt alati õe juurde, aga nii lõikame õe visiidi vahelt ära, kohe määrame uuringute kompleksi, meie sekretariaat võtab inimesega ühendust, paneb ajad kirjad ja ta jõuab juba uuringutega arsti vastuvõtule,» kirjeldas Punab. Ta meenutas, et tema esimene e-konsultatsioon oli seoses günekomastiaga — rindade suurenemine meestel. Nüüd on selgunud, et see polegi nii harv probleem, kui võis arvata. 140st e-konsultatsioonist on neid Punabi sõnul 6-7.

Punab on rahul, et lõpuks on käivitunud e-konsultatsioonid. 

«Olen selle üle väga õnnelik. Püüdsime sellele rajale hüpata juba 6-7 aastat tagasi, aga siis meie initsiatiiv ei õnnestunud,» meenutas ta. «Androloogidele on see kvalitatiivselt uus tasand. See parandab väga olulisel määral meie töö efektiivsust ja sisukust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles