Küsitlus Eesti inimesed ei poolda kohustuslikku vaktsineerimist töökohal (2)

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Värskest uuringust selgub, et Eesti inimesed suhtuvad vaktsineerimata töökaaslastesse enamasti hästi ja leiavad, et kaitsesüsti tegemine on iga inimese vaba valik.

20% vastajatest arvas, et töökaaslased võiksid end vaktsineerida, kuid neil pole probleemi sellega, kui kolleeg end ei vaktsineeri. 28% vastajatest leidis, et mittevaktsineerimine seab ohtu teiste kolleegide tervise.

48% vastajatest leidis, et uue viiruselaine puhkedes peaks vaktsineerimata töötajatele kehtima lisapiirangud, nt kohustuslik kodukontor, maskikohustus või regulaarse testimise nõue. 45% vastajatest arvas, et täiendavad piirangud vaktsineerimata kolleegidele pole vajalikud.

«Töötajad ootavad tööandjatelt vaktsineerimisel tuge: 57% vastajatest nõustus sellega, et tööandja peaks olema vaktsineerimisega töötajatele eeskujuks,» räägib CV-Online’i turundusjuht Karla Oder.

63% vastajatest leidis, et tööandja peaks vaktsiini saavale töötajale võimaldama  vaba päeva. «Seega saavad ka tööandjad palju ära teha, et vaktsineerimistempot tõsta ja töökeskkond avatuna hoida,» lisab Oder.

Töötajad ootavad tööandjatelt eeskuju ja tuge, et minna vaktsineerima.

45% vastajatest ütles, et tööandja on töötajatelt uurinud vaktsineerituse kohta infot ning 42% vastajatest ütles, et tööandja on soovitanud minna vaktsineerima. 4% vastajatest ütles, et tööandja on neid vaktsineerima kohustanud.

59% vastajatest leidis, et kui tööandja peaks neilt vaktsineerimist nõudma, siis nad töökohta ei vahetaks.

Kuigi 51% vastajatest kohustuslikku vaktsineerimist töökeskkonnas ei poolda, leiab 53% küsitletutest, et on ameteid, kus peaks Covid-19 viiruse vastane vaktsineerimine olema kohustuslik - näiteks tervishoiutöötajad ja õpetajad.

Uuringu viis läbi tööportaal CV-Online Estonia ning küsitlusele vastas üle Eesti 1700 inimest. Küsitlus viidi läbi juuli lõpus, ajal, mil koroonanumbrid hakkasid taas tõusma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles