Tööinspektsioon võtab luubi alla meedikute heaolu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sel aastal Euroopa Liidus toimuv psühhosotsiaalsete ohutegurite kontrollkampaania keskendub Eestis tervishoiusektorile, teatas tööinspektsioon.


Suur töökoormus, ajasurve, rasked patsiendid ja vägivallaoht on vaid mõned näited psühhosotsiaalsetest ohtudest, millega tervishoiutöötajad iga päev silmitsi seisavad. Mitmeid probleeme on võimalik ennetada või vähendada väga lihtsate meetoditega, kuid selleks on vaja neid märgata ja teadvustada.

Kampaania eesmärk on kontrollida psühhosotsiaalsete ohutegurite avaldumist töökohtadel ning tõsta nende hindamise kvaliteeti. Käesoleva aasta esimesel poolel korraldab tööinspektsioon sihtkontrolle tervishoiu- ja hooldusasutustes, et juhtida tähelepanu tervislike töötingimuste olulisusele. Ka tervishoiutöötajail endil palutakse hinnata nende töös leiduvaid võimalikke psühhosotsiaalseid ohtusid.

2.–8. märtsil korraldab inspektsioon tervishoiutöötajatele neli tasuta teabepäeva, kus saab ülevaate psühhosotsiaalsete ohutegurite ennetusmeetmetest ja ka tagajärgedest . Teabepäevad toimuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis. Osalejate registreerimine algab kaks nädalat enne teabepäeva toimumist tööinspektsiooni kodulehel http://www.ti.ee/index.php?page=1103& .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles