5 sümptomit, millega annab märku neeruvähk

PM Tervis
Copy
Neerud tagavad kahjulike ainete kehast väljutamise.
Neerud tagavad kahjulike ainete kehast väljutamise. Foto: Shutterstock

Neeruvähi sümptomid võivad olla raskesti märgatavad. Siin on välja toodud levinumad haigustunnused. Kahtluse korral tuleb alati pöörduda arsti poole.

Ameerika vähiliidu andmetel kuulub neeruvähk kümne kõige sagedamini esineva vähivormi hulka nii meestel kui ka naistel, kirjutab Fox News.

Märgid, mis võivad anda haigusest märku:

1. Värvimuutused

Üks peamisi märke neeruprobleemidest on veri uriinis. Kuigi probleem võib esineda ka siis, kui uriinis leidub ka teisi värve kui punane.

Näiteks võib uriin muutuda tumedamaks, seda hoolimata normaalsest vedelikutarbimisest. Inimene ei pruugi aga midagi märgata. Seega on oluline panna tähele urineerimisega seotud muutusi.

2. Vähem energiat/kaalukaotus

Kui inimesel on kasvaja, siis ta märkab tavaliselt muutusi ka oma energiatasemes. Keha kimbutab siis väsimus, sest organism ei tööta optimaalselt. Sageli põhjustab kasvaja ka toitainete puudust ja nii võib inimene järsku ja näiliselt ilma põhjuseta kaalust alla võtta. Kui märkad, et väsid tavapärasest kiiremini ja väsimust tekitavad ka füüsiliselt lihtsad tegevused, siis tasuks pöörduda arsti poole.

3. Alaseljavalu

Kui kasvaja suureneb, võib inimene tunda alaseljavalu. See valu võib olla krooniline või tekkida hooti, valusate sähvatustena. Samas ei pruugi alaseljavalu üksi viidata neeruvähile.

4. Aneemia

Neerude üks tähtis ülesanne on anda kehale märku, et tuleb toota rohkem punaseid vererakke. Kui neerud aga ei tööta korralikult, võib see probleem viia aneemia tekkeni. Aneemiast võib anda märku süvenev väsimus, üldine nõrkus, pearinglus, kiire südamerütm või raskused keskendumisel.

5. Palavik

Kui keha tegeleb toitainete puudusega ja võitleb kasvajaga, võib tekkida ka palavik. See palavik pole seotud nn viirushaiguste ega teiste nakkusinfektsioonidega. See sümptom viitab üldisele põletikule kehas, mis on vähi arenguks sobiv keskkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles