Ebamõistlikud kulud ja emotsionaalne stress takistavad raske haiguse ravimist

Jaana Otsa
, ajakirjanik
Copy
Vähi diagnoosi selgumisel on tähtis võtta aega, et haiguse olemus endale selgeks teha, töö- ja pereasjad uue olukorraga kohandada ning raviplaanid koos raviarstiga hoolikalt läbi arutada.
Vähi diagnoosi selgumisel on tähtis võtta aega, et haiguse olemus endale selgeks teha, töö- ja pereasjad uue olukorraga kohandada ning raviplaanid koos raviarstiga hoolikalt läbi arutada. Foto: pexels.com

Lisaks raskele võitlusele vähiga peavad haiged inimesed võitlema ka rahaliste raskustega. Uuringutest ilmneb, et praegune süsteem jätab paljud patsiendid rahalise toetuseta, mis võib oluliselt mõjutada nende ravi- ja toetusvõimalusi. 

Vähemalt üks kolmandik kanadalastest, kellel on diagnoositud vähk, kogeb rahalisi raskusi, mis suurendab diagnoosimise koormust.

«Rahaline raskus on Kanada vähiravis tänapäeval probleem, mis võib suurel hulgal inimestel üle jõu käia, võttes arvesse vähktõve esinemissageduse prognoositavat suurenemist, uudsete vähiravide kõrgeid kulusid ja elukalliduse tõusu,» kirjutavad autorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles