Kiirabi on hädas ravimid väljaostmata jätnud inimestega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi.
Kiirabi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuressaare haigla kiirabile on saanud tõsiseks probleemiks väljakutsed kodus kroonilisi haigusi põdevatelt inimestelt, kes niiviisi kasutavad võimalust tasuta ravi saada.

Kuressaare haigla kiirabiüksuse juhataja Mare Kirr ütles, et nii mitmedki pensionärid on sattunud kiirabi huviorbiiti ja mõnikord ka ülepäeviti, sest vana inimene annab ravimite jaoks mõeldud raha oma töötutele «noortele», kirjutab Meie Maa.

«Oleme hakanud kokku puutuma sellise probleemiga, et aastaid sama haigust põdenud inimesed ei saa enam oma ravimeid välja osta,» rääkis Kirr, lisades, et patsiendil on retseptid laua peal ja ta ütleb ausalt, et rohud on võtmata, sest polnud raha nende väljaostmiseks.

Nii on kiirabi väljakutseid sel aastal palju rohkem olnud kui varem. Kui viimastel aastatel on tulnud hakkama saada 4000 väljasõiduga, siis selle aasta märts lõpetatakse tõenäoliselt 1000 kutsega.

Lisaks pensionäride muredele on kiirabil viimasel ajal palju olnud ka tegemist kõnedega, mille põhjuseks on see, et perearstil ei ole aega koduvisiiti teha. Sageli on tegu nohu ja palavikuga ehk n-ö lihtsamate juhtumitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles