Regulaarne trenn aitab ärevust vähendada

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Ameerika Georgia ülikoolis tehtud uuringu tulemused kinnitavad, et regulaarne trenn vähendab ärevushäire sümptomeid oluliselt.


Uurijad analüüsisid 40 kliinilise uuringu tulemusi, millesse oli kaasatud pea 3000 erinevate haiguslugudega patsienti ning leidsid, et keskmiselt vähendas regulaarne trenn ärevuse sümptomeid 20 protsendi võrra, võrreldes nendega, kes trenni ei teinud, vahendab

Physorg

.

«Tuleb välja, et füüsiline aktiivsus, nagu kõndimine ja jõusaalitrenn on parim rohi ärevuse vastu, mida arst patsiendile kirjutada saab,» rääkis uuringut juhtinud Georgia ülikooli doktorant Matthew Herring.
90 protsendil juhtudest esines trenni tegevatel inimestel võrreldes kontrollgrupi omadega vähem selliseid ärevuse sümptomeid nagu muretsemine, hirm ja närvilisus.

«Me avastasime, et trenn tundub aitavat enamikul juhtudel pea igaüht,» rääkis uuringu kaasautor professor Pat O'Connor ning lisas: «Treening aitab isegi neil inimestel rahulikumaks muutuda, kes ei ole väga ärevad.»

Üle 30-minutilised treeningud aitasid ärevuse vastu paremini kui poolest tunnist lühemad harjutusperioodid. Üllatuslikult vähenesid ärevuse sümptomid selliste treeningperioodide jooksul, mis kestsid kolm kuni 12 nädalat, võrreldes nendega, mis kestsid kauem kui 12 nädalat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles