Mida soovitavad teadlased pohmelliravimina?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praemuna.
Praemuna. Foto: Panther Media/Scanpix

Esmalt tuleb muidugi mainida, et esimene soovitus on mitte alkoholi tarbida. Siin on mõned pohmelliravi abimehed, kui kahju organismile on juba tehtud. Need võivad tunduda küll veidrad, kuid neid toetab teadus, kirjutab The Telegraph.

Karastusjook Sprite

Teadlased on analüüsinud 57 erineva joogi mõju pohmellis inimeste tervisele ning leidnud, et Sprite’i joonud inimestel kadusid sümptomid kõige kiiremini. Nimelt usuvad teadlased, Sprite kiirendab alkoholi lõhustumist.

Alkoholi lagundamine toimub põhiliselt maksarakkudes sisalduvate alkoholi lõhustavate ensüümide abiga. Alkoholi lõhustamise käigus tekib mitmeid keemiliselt aktiivseid ühendeid, mis põhjustavad halba enesetunnet.

Praemuna jogurtiga

Pohmelli tekitab alkoholi lõhustumisel tekkiv jääkaine atseetaldehüüd. Näiteks muna ja jogurt sisaldavad aminohapet tsüsteiini, mis lõhustab atseetaldehüüdi ja neutraliseerib alkoholi kahjuliku toime.

Vesi

Alkohol on diureetikum, mis tähendab, et see sunnib organismi väljastama rohkem vedelikke kui sisestatakse. Pohmelli põhjustab vedelikupuudus, mida saab vältida juues vett nii enne kui ka pärast voodisse minemist. Vesi aitab ka kahjulikke aineid väljutada. Kohvi joomine seevastu on halvim mõte, kuna kofeiin viib samuti vedelikku kehast välja. Hetkeks võib ju parem hakata, kuid kokkuvõttes pead veel rohkemgi vett jooma.

Mahl

Alkoholi joomine vähendab energiavarusid, kuna alkohol tühjendab maksa glükogeenivarusid. Seega tunned pohmelli ajal väsimust ja loidust, kuna veresuhkru tase on madal. Veresuhkrut tõstab fruktoos ehk puuviljasuhkur, mida on  puuviljades, marjades, mahlas ja mees. Fruktoos aitab energiat taastada, et alkohol kehast välja viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles