«Keegi ei tohiks elusalt mädaneda!» (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldekodu
Hooldekodu Foto: Postimees

Ajakirjanik Kristiina Tilk räägib tänases Õhtulehes oma valusast kogemusest, kuidas ta oma hooldusravil oleva 75-aastase vanaema haisvast palatist vere- ja mädaseguste linade vahelt leidis.

«Kui õde koos kahe sanitariga sidemed eemaldas, võitlesin nii pisarate kui vastikustundega - vanaema mõlemad jalad mädanesid, samuti selg. Puusad olid kaetud musta koorikuga, mis lamatistele peale tuleb ning katki oli ka üks käsi ja kõrv,» kirjeldas ta.

Tilk, kes koges ka töötajatega rääkides hoolimatut suhtumist, loodab siiralt, et keegi teine ei pea sellist õudust läbi elama.

Vändra Tervisekeskus otsustas vanaema edasi Pärnu haigla kirurgiaosakonda saata, kuid sellestki sai perekond teada täiesti juhuslikult.

 «SA Vändra Tervisekeskuse personal on kogu perioodi vältel (8 kuud - toim), kui patsient on viibinud meie personali hoole all, andnud endast parima, et ta oleks hooldatud,» kinnitas SA Vändra Tervisekeskuse juhataja Leho Tamvere.

«Tähelepanuväärne on siinkohal asjaolu, et selle kaheksa kuu vältel ei ole ei meile ega meile teadaolevalt ühelegi institutsioonile esitatud patsiendi ravi ja hoolduse kohta ühtegi kaebust,» lausus Tamvere, kelle sõnul praegu kaebust menetletakse.

Loe lähemalt ja vaata pilti siit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles