Pereõed saavad järgmisel aastal õiguse retsepte välja kirjutada

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastusringile seaduse eelnõu, millega pereõed saavad ravimi väljakirjutamise õiguse.

Reedel kooskõlastusringile saadetud eelnõu järgi on retsepti väljakirjutamise õigus teiste seas ka perearstiga koos töötaval õel ning alates kolmandast residentuuri aastast on arst-residendil retsepti väljakirjutamise õigus võrdselt vastava eriarstiabi eriala omandanud arstiga. Pereõel on ravimi väljakirjutamise õigus juhul, kui ta on läbinud kliinilise farmakoloogia täiendkoolituse, vahendab meditsiiniuudiste portaal med24.ee.

«Muudatuse tulemusel suurenevad üldarstiabi osutamisel pereõe õigused ja paraneb pereõe iseseisva vastuvõtuteenuse kvaliteet. Lisaks hoitakse kokku perearsti tööaega, eelkõige kroonilistele haigetele korduvretseptide väljastamisel, mis omakorda aitab leevendada perearstide töökoormust ja ravijärjekordi,» kirjutatakse eelnõu seletuskirjas.

«Retseptiravimite väljakirjutamise õigus hõlmab piiratud ulatuses kokkulepitud hulka ravimeid, mis on seotud konkreetsete haiguste või seisundite ravi või käsitlusega, mis jäävad pereõe pädevuse piiresse ning mille väljakirjutamise või kasutamise võimaldamine on teenuse osutamise seisukohast otstarbekas.»

Seadus on planeeritud jõustada 1. juulil 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles