Õnnelikud inimesed lähevad vara magama

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika Binghamptoni ülikooli teadlased avastasid, et inimestel, kes lähevad väga hilja magama ja magavad korraga vähem, on rohkem negatiivseid mõtteid kui neil, kellel on korralikumad uneharjumused.

Ajakirjas Cognitive Therapy and Research avaldatud uuringutulemused, täiendavad varasemaid teadmisi selle kohta, et unehäiretega inimesed kalduvad unehäireteta inimestest enam muret ja ärevust tundma, vahendab ERRi teadusportaal.

Binghamptoni ülikooli ärevushäirete kliiniku direktor Meredith Coles ja tema kraadiõppur Jacob Nota otsustasid välja selgitada, kas peale une vähesuse võib siin olla seos ka sellega, mis kell magama minna.

Analüüsides saja noore inimese uneharjumusi ja katsete käigus erinevate ülesannete lahendamist jõudsid teadlased järeldusele, et kui tahad olla õnnelik ja mõelda positiivselt, siis tuleb varem magama minna ja rohkem magada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles