Sotsiaaltöötaja: keset sünnitust süstivad naised pole haruldus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünnitus.
Sünnitus. Foto: Reuters

Ämmaemandatel esineb sünnitusmaja sotsiaaltöötaja sõnul olukordi narkomaanidest sünnitajatega, kellest mõni võib isegi narkojoobes olles last ilmale tuua.

«Leidub ka neid, kes süstivad ennast sünnituse ajal,» ütles Pelgulinna sünnitusmaja sotsiaaltöötaja Marita Ilmoja. «Läheb kempsu ja teeb asja ära.»

Tallinna linnavalitsuse häälekandja Pealinn kirjutab, et leidub ka neid, kes süstivad otse pärast sünnitust. Mõned laksivad läbisegi kõike, mida kätte saavad – segamini opiaate, kanepit ja rahusteid.

«Üks meil mökerdas endale sellise segu, et pulberdas Xanaxi tabletid ära, segas vett juurde ja süstis endale sisse,» rääkis Ilmoja.

«Kui mõjuma hakkas, siis enam jalgu alla ei saanud – nii zombi oli. Teine läks vannituppa fentanüüli suitsetama. Pani vannitoa ukse kinni, uksepilusse laotas lina, et suits välja ei imbuks. Aga imeliku magusa haisu peale hakkasime kahtlustama, et midagi on korrast ära. Ise ta väitis muidugi, et pole midagi teinud. Tema lapsel olid nii tugevad võõrutusnähud, et pidi juba esimesel elupäeval lastehaiglasse minema. Samas on sellised emad vägagi oma õiguste eest väljas,» seletas sotsiaaltöötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles