Rahahäda sunnib perearsti lahkuma

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Hiiumaal 18 aastat ametis olnud Kõrgessaare perearst Tiina Mikk lahkub, sest väikse nimistuga ei õnnestu ära majandada.

«Minu aeg Hiiumaal olekuks sai täis,» ütleb perearst Tiina Mikk Hiiu lehele ja kinnitab, et ei teinud otsust, lõpetada töö Kõrgessaare perearstina 30. juunist, kergekäeliselt. 1997. aastal kui doktor Mikk alustas, oli tal patsiente 1200 ringis, praeguseks on kindlustatud isikute arv kahanenud 780 peale.

Langus algas pärast seda kui Viskoosas pooletuhandele inimesele tööd andnud Kõrgessaare kalatehas pankrotistus ja inimesed tööotsinguil vallast ja Hiiumaalt üldse lahkuma hakkasid. Kuna palgafond, tunnitasu ja pearahad on ette nähtud ministri määrusega, milles patsientide miinimumnimekirjaks 1200, katavad tema osaühingu tulud vaevu kulusid ja nii juba aastaid.

«Lihtsalt ei ole võimalik jätkata. Osaühing on ju tegelikult äriühing, mille eesmärgiks on saada tulu, kasumit. Miinusega ma otseselt veel töötanud pole, aga nulliringis olen olnud juba aastaid,» selgitab Mikk. «Selleks, et nulli jääda, olen kogu aeg vähendanud oma kulusid: näiteks teen juba kolm aastat ise raamatupidamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles