IT-geeniused leidsid traditsioonilisele toidule alternatiivi

PM Tervis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgupulber.
Valgupulber. Foto: Panther Media

Kõrgtehnoloogia hällis Silicon Valleys töötavad insenerid on peaaegu loobumas traditsioonilises mõistes toidust ning asendamas selle proteiinipulbriga.

Kui varasemalt jõid valgujooke peamiselt sportlased, siis nüüd on asendanud need ka Silicon Valley töötajate söögikorrad, kirjutab väljaanne New York Times. Nii kulutavad töötajad söömisele võimalikult vähe aega ning saavad naasta ruttu taas töötegemise juurde.

Näiteks tarkvaraarendaja Aaron Melocik (34) jälgib kindlat toitumisrežiimi. Ta segab galloni ehk ligi 3,8 liitrit vett, kolm ja pool supilusikatäit makadaamiapähkli õli ning 16-untsi ehk 28,5 grammi pulbrit nimega Soylent. Seejärel valab ta segu purkidesse, paneb külmkappi ning võtab need purgid järgmisel päeval tööle kaasa. Melocik on toitunud niimoodi alates veebruarist.

Valgupulbri Soylent idee autor on samuti tarkvaraarendaja. Rob Rhinehart tuli enda sõnul proteiinipulbrite mõttele, sest ei suutnud pikalt tööl olles tervislikult toituda. Uutmoodi valgupulbri töötas ta välja seetõttu, et varem turul olnud tooted sisaldasid palju suhkrut. Rhineharti lõi neile tervislikuma alternatiivi, mis sisaldab ka magneesiumit, tsinki ja vitamiine. Tema valgupulber on osutunud inseneride seas niivõrd populaarseks, et soovijal tuleb oodata seda sageli kuu kuni pool aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles