Spordimeditsiini konverents keskendub ülekoormusvigastustele

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka väiksematele traumadele tuleb tähelepanu pöörata.
Ka väiksematele traumadele tuleb tähelepanu pöörata. Foto: SCANPIX

20.–23. augustil toimub Tartus IX Balti spordimeditsiini konverents, kus räägitakse noor-, tipp-, nais- ja harrastussportlaste terviseprobleemidest ning pööratakse enam tähelepanu  ülekoormusvigastustele.

«Tänavusel konverentsil pöörame erilist tähelepanu laste ja noorukite ülekoormusvigastustele, sest nemad on meie spordi tulevik,» ütles konverentsi üks korraldaja, Tartu ülikooli spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku juhataja Eve Unt.

Undi sõnul peaksid teadmised sportimisest ja ülekoormusvigastuste vältimisest olema juurutatud juba võimalikult varases eas ning sellega saavad noortele sportlastele toeks olla nii lapsevanemad, treenerid kui ka arstid.

«Ülekoormusvigastused on reeglina tingitud väikestest mikrotraumadest, mis tekivad vale treenimistehnika, ühekülgse treenimise ja ülemääraste koormuste tagajärjel. Kui esmastele kaebustele õigeaegselt tähelepanu pöörata, võib neile saada kiirema lahenduse ja vältida pikka spordist eemaloleku perioodi,» rääkis Unt.

Avapäeval toimuvat sporditraumatoloogia sessioon korraldatakse koostöös Euroopa sporditraumatoloogia seltside assotsiatsiooniga. Eraldi plenaarsessioon on pühendatud kehalise aktiivsuse olulisusele ja selle rollile haiguste ennetamisel ja ravil. Lisaks loengutele toimuvad praktilised töötoad ja demonstratsioonid.

Tartus Dorpati konverentsikeskuses toimuval konverentsil on enam kui 300 osalejat kahekümnest erinevast riigist. Nende hulgas on erinevate erialade arste, sh spordiarstid, traumatoloogid, taastusraviarstid ning füsioterapeudid, treenerid jt spetsialistid.

Konverentsi korraldavad Tartu ülikool, SA Tartu ülikooli kliinikum, Spordimeditsiini SA, Eesti spordimeditsiini föderatsioon, Eesti artroskoopia ja sporditraumatoloogia selts, Euroopa sporditraumatoloogide assotsiatsioon, Eesti olümpiakomitee ja rahvusvaheline olümpiakomitee.

Konverentsi info ja programm on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles